Betalningsalternativ för ansökan om kanadensiskt eTA

Publicerad: Oct 01, 2019 | Tags: Kanada eTA Webbplatsproblem, Ändra Kanada eTA, Kanada eTA-betalning

Inledning

Varje ansökan om elektroniskt resetillstånd (Electronic Travel Authorization, eTA) måste betalas innan ansökan skickas in. eTA-betalningen måste tas emot av Kanadas myndighet för invandring, flyktingar och medborgarskap (Immigration, Refugees and Citizenship Canada, IRCC) innan inskickad ansökan kan behandlas. När en ansökan har betalats och skickats in så meddelas du på e-postadressen som du angett på ansökningsformuläret för eTA.

Det går att betala för din eTA-ansökan med flertalet olika konto- eller kreditkort. Korttyperna som för närvarande kan användas är Visa® Debit, Visa® Credit, MasterCard® Debit, MasterCard® Credit, American Express®, Discover®, Diner’s Club, Maestro® och JCB®. Det går endast att betala online och det är inte möjligt att betala per telefon, med check eller med banköverföring.

Trygga betalningar

Betalningarna behandlas av eTA-webbsidan och i enlighet med internationella standarder för säkerhet inom betalkortindustrins (Standard Payment Card Industry – Data Security Standard, PCI-DSS). Denna reglering etablerades av ledande banker och kreditkortsbolag och säkerställer att kundens personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt. All information som skickas från din webbläsare till webbsidan för betalningar skickas via en säker och krypterad HTTPS-anslutning. Inga av dina kortuppgifter lagras. Om möjligt används även 3DSecure-teknik för ytterligare skydd av dina uppgifter.

Fel vid betalning

Fel vid betalning av eTA-ansökan kan uppstå på grund av att man har angett ogiltiga uppgifter om kortet eller faktureringsadressen, på grund av ett fel som uppstod när banken eller kreditkortsbolaget behandlade betalningen eller på grund av en annan anledning. Sökande kan även stöta på fel vid betalning på grund av problem med den kanadensiska eTA-webbsidan eller andra tekniska problem. Om du stöter på problem när du ska betala för din eTA-ansökan bör du kontrollera att du har angett korrekta uppgifter i blanketten. Du kan även försöka att använda ett annat betalningsalternativ eller föra över pengar till ditt konto- eller kreditkort. Om problemet kvarstår bör du kontakta ditt kreditkortsbolag eller din bank med hjälp av kontaktuppgifterna på baksidan av konto- eller kreditkortet för vidare information och en lösning.

Att uppdatera eTA-ansökan efter betalning

När betalningen har genomförts och ansökan har skickats in så går det tyvärr inte längre att göra ändringar i ansökan. Därför bör du noggrant kontrollera uppgifterna som du har angett på blanketten innan denna skickas in. Om du har gjort ett fel så måste du skicka in en ny ansökan, helst innan IRCC har fattat ett beslut gällande din första, felaktiga eTA-ansökan.

Sammanfattning

eTA-betalningar måste göras innan ansökan kan behandlas. Det är möjligt att betala med konto- eller kreditkort från de angivna betaltjänsteleverantörerna. Sökande som upptäcker fel i sina eTA-ansökningar måste skicka in en ny ansökan innan ett beslut fattas gällande deras eTA-ansökan med misstag. Det är alltså inte möjligt att uppdatera en ansökan som redan har skickats in.

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA

Dela med sig

Facebook Twitter Youtube

Ansök om Kanada eTA

ETA är ett nödvändigt resedokument för resande som besöker Kanada för turism, i affärer eller på genomresa.

Ansök om Kanada eTA

Tweets