Betalningsfel under eTA-ansökan

Publicerad: Aug 16, 2019 | Tags: Kanada eTA payment, Kanada eTA ansökningsblankett, Kanada eTA webbplatsproblem

Inledning

Du fyllde i eTA-ansökan, skickade in den och försökte betala. Men när du angav dina betalningsuppgifter fick du ett meddelande om "betalningsfel". Du vet att du har tillräckligt med pengar för att betala för din ansökan och att kortet är giltigt. Så vad händer? Läs vidare för att lära dig om varför du kanske har problem med betalningen och vad du kan göra åt det.

Fel betalningsalternativ

Om du upplever problem med betalningen, kontrollera att du använder rätt betalningsalternativ. Tyvärr accepteras inte alla typer av betalningsalternativ när du ska betala för din eTA-ansökan.

För att betala ansökningsavgiften måste du använda något av följande betalningsalternativt: Visa, MasterCard eller American Express; ett förbetalt Visa, MasterCard eller American Express; ett Visa-betalkort, JBC-kort eller Interac.

Du har angett fel betalningsuppgifter

Om du använder rätt betalningsalternativ, kontrollera att du har angett rätt kort- eller bankuppgifter. Det här kan tyckas vara en självklarhet, men det är lätt att ange fel kort- eller bankkontonummer och svårt att upptäcka.

Ett fel uppstod med din bank

Om all dina uppgifter är korrekt angivna, vänligen kontakta till din bank. Det kanske finns ett problem på deras sida. Fråga om de har något tekniskt problem med deras system, eller om din transaktion flaggades och blockerades. Det är inte ovanligt att internationella transaktioner flaggas av banken.

Saldot är för lågt

Om du använder ett betalkort kan du upptäcka att du inte har illräckligt med pengar i kontot. Ett betalningsfel eller avbrott kan dock inträffa om du använder ett förbetalt Visa-kort. Eftersom det inte alltid är enkelt att kontrollera kontot på förbetalda kort, är det mycket möjligt att du har överskattat det tillgängliga beloppet på ditt kort Om du misstänker att detta är fallet, kontrollera saldot. Du kan behöva använda ett annat kort eller ett annat betalningsalternativ.

Webbplatsen som behandlar din eTA-ansökan ligger nere

Felet kan också bero på webbplatsen som behandlar din eTA-ansökan. Om du är säker på att du har valt rätt betalningsalternativ, har angett rätt uppgifter, har kontaktat din bank och ändå inte kan hitta problemet, då kan det beror på ett tekniskt fel med webbplatsen. Det händer inte ofta, men det är möjligt.

Om du är säker på att betalningsfelet beror på ett tekniskt fel från webbplatsen kan du vänta ett par timmar och försöka igen. Det här kanske inte är lika bekvämt eftersom du kanske måste ansöka på nytt, men det kan vara ditt enda alternativ.

Vi hoppas att denna information har hjälpt dig att lösa eventuella betalningsproblem. Följ dessa råd så kommer du att kunna betala inom kort. Lycka till och trevlig resa till Kanada!