Finns det ett snabbspår för eTA-ansökan?

Publicerad: Jan 01, 2019 | Tags: Kanada eTA Ansökningsformulär, Kanada Entry Requirements, Expedited Kanada eTA

Inledning

Planerar du att ansöka om ett kanadensiskt eTA? Vid en första anblick kan detta resetillståndsdokument tyckas överväldigande. Även om det inte är lika detaljerat som en visumansökan, ställer en eTA-ansökan många frågor om din identitet och bakgrund. Om du behöver ett eTA snabbt, kanske du undrar om det finns ett sätt att skynda på din eTA-ansökan. Om så är fallet är du på rätt plats. Läs mer om det snabbaste sättet att få ditt eTA.

Finns det ett snabbspår till eTA?

Det korta svaret är ”nej”. Det finns inget snabbspår för eTA-ansökan. Men även om webbplatsen för behandling av eTA inte kommer att skynda på din ansökan, kan du göra ganska mycket för att påskynda proceduren att få ett beslut om ditt eTA.

Hur lång tid tar det normalt att ansöka om ett eTA?

Normalt går det snabbt att ansöka om eTA, så behovet av skyndsam handläggning är inte motiverat. Du kan få din eTA-ansökan godkänd inom en timme efter att du skickat in ansökan. Men detta är inte alltid fallet. Om du vill göra vad du kan för att påskynda handläggningen av din ansökan om kanadensiskt eTA, måste du skaffa fram korrekta dokument och ha dem till hands innan du påbörjar din ansökan.

Hur man kan påskynda behandlingen av eTA-ansökan

Ett eTA kräver ett giltigt pass, eventuella tidigare kanadensiska resedokument du har och dina flygbiljetter, om du redan har dem. Innan du påbörjar din eTA-ansökan, kontrollera att ditt pass är aktuellt. Ett utgånget eller nästan utgånget pass kan fördröja din ansökan, eftersom du måste vänta på att ansöka tills du får ditt nya pass. Kontrollera att du har alla dokument du behöver innan du loggar in på den kanadensiska immigrationswebbplatsen för att ansöka om ditt eTA. Du måste fylla i ansökan vid ett och samma tillfälle och du vill inte börja om från början om det tar flera dagar att hitta de nödvändiga handlingarna.

Hur du inte kan påskynda din eTA-ansökan

Tyvärr är det några faktorer som du inte kan påverka. Om din eTA-ansökan behöver granskas, kan det ta månader snarare än minuter att handlägga den. Detta kan ske om du förekommer i belastningsregistret, om du har haft kontakt med vissa sjukdomar eller om det är någonting annat med din ansökan som de kanadensiska immigrationsmyndigheterna bedömer att de måste granska. Om detta händer kan det ta lika lång tid att få ditt eTA som det skulle ta att få ett vanligt visum.

Sammanfattning

Det bästa sättet att säkerställa att din ansökan om ett kanadensiskt eTA handläggs inom rimlig tid är att börja tidigt och vara beredd på att fylla i ditt formulär noggrant och med omsorg för att undvika misstag som kan påverka godkännandet av eTA-ansökan. Ta dig därför tid att kontrollera dina resedokument och se till att ansöka så tidigt som möjligt. Då behöver du inte vara orolig även om din ansökan kan ta många veckor att behandla på grund av oförutsedda omständigheter som t.ex. en manuell granskning av din eTA-ansökan av den kanadensiska immigrationspersonalen.

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA