Finns det kanadensiska eTA:er för familjer?

Publicerad: Nov 05, 2018 | Tags: Kanada eTA Ansökningsformulär, Familj eTA

Inledning

Om du tar med hela familjen till Kanada, kanske du undrar om du kan skicka in en ansökan om ett familje-eTA och få allt gjort på samma gång. I denna artikel kommer vi att ta upp allt du behöver veta om att erhålla eTA:er för hela din familj.

Finns det något sådant som ett familje-eTA?

Tyvärr finns det inte ett eTA avsett för familjer. Du kan inte ha med flera personer på samma eTA. Detta beror på att varje ansökan är kopplad till ett enda passnummer. Som tur är kan du skicka in eTA-ansökningar för var och en av dina familjemedlemmar. Även om du måste fylla i ett nytt eTA för varje person, kan du göra allt vid ett och samma tillfälle och utan att den sökande är närvarande.

Hur fyller jag i en eTA-ansökan för mina familjemedlemmar?

Du kan fylla i ansökningar för din make/maka, partner eller vuxna barn. När du påbörjar eTA-ansökan, frågar formuläret dig om den sökande fyller i formuläret eller om någon annan fyller i formuläret för den sökandes räkning. När du har svarat på denna fråga, måste du ange din relation till den sökande. Du måste också uppge om du är juridisk förälder eller vårdnadshavare till en minderårig sökande.

Vad mer behöver jag veta om familjeansökningar?

Tiden är kanske den viktigaste aspekten vid ifyllandet av eTA-ansökningar för din familj. Du bör skicka in alla eTA-ansökningar för dina familjemedlemmar samma dag så att de behandlas samtidigt. Det kan vara en bra idé att be din make/maka eller äldre barn om hjälp med att dela upp arbetet och fylla i ansökningar på en separat dator eller mobilenhet samtidigt.

Innan du påbörjar din resa, dubbelkolla att alla ansökningar har godkänts. Vid en familjeresa kan det vara lätt att glömma detaljer som t.ex. resetillstånd, men att upptäcka vid gränsen att några ansökningar godkänts men inte andra är ett säkert sätt att förstöra resplanerna. Det är en bra idé att göra en lista över familjemedlemmars namn och bocka av dem när du får meddelande om att varje eTA har godkänts. Se till att du ansöker i förväg så att du har tid att ta itu med problem om de skulle uppstå.

Sammanfattning

Även om du inte kan skicka en enda ansökan om kanadensiskt eTA för din familj, kan du skicka in ansökningar för dina familjemedlemmars räkning. Det bästa sättet att göra detta på är att göra dem på en och samma dag för att undvika problem under resan.

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA