Hur lång tid tar det att få ett kanadensiskt eTA?

Publicerad: Oct 07, 2019 | Tags: Kanada eTA Väntar, Kanada eTA ansökningsblankett, Kanada eTA Processing

Inledning

Behandlingstider för kanadensiskt eTA kan variera beroende på ett antal olika faktorer. De flesta eTA-ansökningarna kan godkännas på ett par minuter, men det händer även att ansökningar kräver ytterligare behandling, som kan ta flera veckor eller i vissa fall flera månader. Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) kommer regelbundet att skicka e-postmeddelanden med uppdateringar om din ansökan, och meddelar dig även om du behöver skicka in ytterligare dokument. I vissa sällsynta fall kan de även be att sökande kommer till ett möte på ett kanadensiskt konsulat eller en kanadensisk ambassad.

Vilka uppgifter i blanketten påverkar eTA-behandlingstiden?

Det finns ett par olika faktorer som kan orsaka förseningar. De relaterar till olika delar av blanketten, såsom information om förutsättningar (Prerequisite Information), sökandes information (Applicant Information), personlig information (Personal Details) information om anställning (Employment Information) samt bakgrundsinformation (Background Questions). De uppgifter som kan orsaka ytterligare kontroller är:

 • Om man tidigare nekats kanadensiskt visum eller nekats inresa till Kanada.
 • Övrig tidigare immigrationshistorik i Kanada eller i ett land som har ett avtal om uppgiftsutbyte med Kanada.
 • Att man har angett felaktiga passuppgifter.
 • Att man är medborgare i flera länder.
 • Att man har noteringar i straffregistret.
 • Att man har infekterats av en smittsam sjukdom.
 • Att man ansöker åt en minderårig person som man ej är vårdnadshavare för.

Annat att tänka på vid eTA-ansökan

 • Kontrollera noggrant informationen som du anger på din ansökan, då misstag kan orsaka förseningar, speciellt om du angett felaktiga uppgifter om ditt pass, eller fel kontaktuppgifter såsom fel e-postadress.
 • Kontrollera att din e-post inte markerar meddelanden från IRCC som skräppost. Om så är fallet så måste du kontrollera din mapp för skräppost för att se meddelandena, eller ändra dina inställningar så att meddelanden från IRCC inte blockeras.
 • Om det har gått 72 timmar sedan du ansökte om eTA och om du fortfarande inte har fått en uppdatering så kan du kontrollera status för din eTA-ansökan eller kontakta oss för information om status på din ansökan.
 • Ett giltigt och godkänt eTA krävs innan du stiger ombord en flight till Kanada. Att inte ha ett giltigt eTA på flygplatsen resulterar därför i att du inte kommer att tillåtas att stiga ombord på flygplan till Kanada. I vissa fall är det möjligt att få eTA inom ett par minuter av ansökan från flygplatsen, men resenärer bör inte vänta till dess och bör ansöka om eTA minst en eller två veckor innan avresedatum.

Sammanfattning

I och med att tiden för att behandla en eTA-ansökan kan variera så rekommenderar vi att du skickar in din ansökan i så god tid som möjligt. Ett eTA är giltigt i fem år, eller tills passets utgångsdatum (datumet som inträffar först). Alltså har man inget att tjäna på att ansöka för nära avresedatumet.

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA