Hur mycket tid krävs för att genomföra en kanadensisk eTA-ansökan?

Publicerad: Dec 03, 2018 | Tags: Kanada Entry Requirements, Kanada eTA Application Time, Kanada eTA frågor

Inledning

Ett kanadensiskt eTA, eller elektroniskt resetillstånd, är ett digitalt resedokument. Det är en enkel procedur att ansöka om ett eTA online, och när det beviljats kommer resetillståndet att anslutas elektroniskt till ditt pass och vara giltigt i upp till fem år. Om du är medborgare i ett land som är undantaget från viseringskrav eller har permanent uppehållstillstånd i USA, behöver du detta dokument för att flyga till Kanada.

Om du planerar att ansöka om ett eTA, undrar du antagligen hur lång tid proceduren tar. Om så är fallet är du på rätt plats. Läs vidare för att ta reda på hur lång tid du kan räkna med att vänta från det att du inleder din ansökan till dess att ditt kanadensiska eTA godkänns.

Allmän översikt över tiden det tar att ansöka

Att ansöka om ett eTA online tar ofta mindre än en timme. Du kanske endast behöver vänta några minuter efter att du skickat in den tills du mottar ett e-postmeddelande med resultatet av din ansökan. Även om detta är fallet för de flesta sökande, måste många sökande skicka ytterligare information som lägger till ytterligare några dagar till tiden du behöver för din ansökan. Med andra ord, skjut inte upp den. Även om ditt eTA teoretiskt skulle kunna göras och godkännas inom en timme, är det bäst att planera för ett värsta scenario och räkna med att det tar några veckor (eller till och med månader) att slutföra hela proceduren.

Tid det tar att slutföra varje avsnitt

  1. Att fylla i ett kanadensiskt eTA tar inte lång tid. Det första avsnittet ställer frågor om din identitet inklusive ditt namn, födelsedatum, födelseplats, medborgarskap och bostadsort samt kontaktinformation. Detta avsnitt bör endast ta cirka fem minuter beroende på hur snabbt du kan skriva.
  2. Det andra avsnittet innehåller en enda fråga om ditt yrke. Räkna med några minuter för att välja ditt yrke i rullgardinsmenyn innan du fortsätter.
  3. Det tredje avsnittet samlar in information om ditt pass. Om du har ditt pass till hands i god tid kan du påskynda denna procedur och avsätta cirka fem minuter på detta avsnitt. Om du måste söka igenom dina arkiv för att hitta ditt pass kan det ta längre tid. Du hittar all information du behöver för detta avsnitt på fotosidan i ditt pass.
  4. Fortsätt sedan till det fjärde avsnittet. Avsnittet ”Reseinformation” har endast en fråga. Svara bara på om du vet när du kommer att resa till Kanada. Det är oftast ingen bra idé att köpa flygbiljetter till Kanada innan ditt eTA godkänts, men om du köper biljetter i förväg måste du uppge tidpunkt och datum som anges på din biljett. Om du måste fylla i detta avsnitt, räkna med att det tar femton minuter beroende på hur lång tid det tar att hitta din flygplansbiljett.
  5. När du har lagt till all din personliga information, måste du fylla i ett kort frågeformulär om din hälsa och resehistorik. Om svaret på alla fem frågorna är ”nej”, kan du fylla i detta avsnitt på några sekunder. Men det kan ta längre tid om du måste välja ”ja” på någon fråga och tillhandahålla ytterligare information. Om du till exempel nekats inträde i något land tidigare, måste du förklara varför. Detsamma gäller om du har ett kriminellt förflutet. Dessutom, om du någon gång har varit i kontakt med en person som har tuberkulos, måste du beskriva din relation till personen samt ungefärligt datum för kontakten. Om du behöver fylla i mer information till din ansökan, kan du avsätta tid till att göra det i det valfria fältet i detta avsnitt. Allt som allt kan detta avsnitt ta upp till 15 eller 20 minuter, beroende på hur mycket information du behöver uppge.
  6. Slutligen måste du läsa och underteckna samtycke och försäkran. Detta avsnitt är ganska kort och bör ta mindre än fem minuter att noggrant läsa igenom. När du har läst klart behöver du bara underteckna ansökan.
  7. När du är klar med avsnitten med ansökningsinformation, behöver du bara skicka in, betala och vänta på en statusuppdatering via e-post. Du kan kontrollera status för din eTA-ansökan när som helst genom att gå till kontroll av eTA-status.

Tid det tar att samla in dokument

Om du har alla handlingar du behöver för att skicka in din ansökan om kanadensiskt eTA, bör ansökan endast ta 20 till 45 minuter att genomföra. Men det kan ta längre tid om du behöver samla in dina dokument. Du behöver två dokument för ditt eTA: ett pass och din resrutt, om du redan har köpt flygbiljetter. Det är en bra idé att ha en fil med din flygbiljett på din dator så att du snabbt kan hitta den.

Men att skaffa ditt pass kan ta längre tid. Även om det kan vara irriterande att leta igenom din garderob för att hitta var du stoppat undan det, är det mycket mer stressande att upptäcka att du måste ansöka om ett pass eller passförnyelse. Beroende på ditt medborgarskapsland, kan det ta många veckor eller månader att få ett pass. De flesta länder kräver fyra till sex veckor för passhandläggningstider, medan andra kan ta ännu längre. Som tur är finns det länder som erbjuder en snabb service så att du kan få ditt pass inom några veckor till en extra avgift.

Tidsfrister för handläggning

I bästa fall bör du kunna få resultatet av din ansökan i din inkorg inom några minuter. Men det är alltid bäst att planera för förseningar och komplikationer. Om din ansökan inte klarar säkerhetskontroller och blir flaggad, måste du tillhandahålla ytterligare information. Beroende på vilket problem det rör sig om, kan detta ta flera månader. Om du tror att du kan ha ett säkerhetsrelaterat problem som t.ex. ett kriminellt förflutet, ett tidigare avslag på ansökan eller oro med avseende på tuberkulos, bör du ansöka om ditt eTA flera månader innan du planerar att resa till Kanada.

Sammanfattning

Ansökningar om kanadensiskt eTA går oftast snabbt och enkelt. Om det inte uppstår några komplikationer, bör det endast ta cirka en timme att få ditt godkännande. Men det är många faktorer som kan förlänga tiden det tar att ansöka och få ett svar. Det är alltid bäst att planera i förväg och vara förberedd så att din väntetid blir så kort som möjligt.

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA

Dela med sig

Facebook Twitter Youtube

Ansök om Kanada eTA

ETA är ett nödvändigt resedokument för resande som besöker Kanada för turism, i affärer eller på genomresa.

Ansök om Kanada eTA

Tweets