Kan ett kanadensiskt eTA användas i transitsyfte?

Publicerad: Sep 14, 2018 | Tags: Kanada eTA Transit, Kanada eTA Behörighet, Kanada eTA Användar

Inledning

Vad kan du använda ett kanadensiskt eTA för? I allmänhet ses ett eTA som ett turismdokument. Men kan det också användas för andra ändamål? Om du vill resa in i Kanada för transit-, affärsändamål eller andra ändamål, är du på rätt plats. I denna artikel diskuterar vi hur du kan använda ditt eTA när du reser över gränsen till Kanada. För mer information, kan du gå till sidan Krav för kanadensiskt eTA.

Transit

Kan du använda ditt kanadensiska eTA för transit? Svaret är ”ja”. Om du är medborgare i ett land som är undantaget från viseringskrav för inresa till Kanada måste du ha ett eTA för transit genom Kanada. Om ditt plan bara fyller på bränsle i Kanada när du reser till och från USA, behöver du inte ett eTA. Men om du planerar att gå av planet, måste du ha ett eTA.

Turism

Ett kanadensiskt eTA betecknas oftast som ett resetillstånd för turism och är det huvudsakliga sätt som turister från länder som är undantagna från viseringskrav kommer in i Kanada. Med ett kanadensiskt eTA, kan du presentera dig vid den kanadensiska gränsen och kommer högst sannolikt att beviljas inträde i landet.

Som turist med ett eTA, kan du resa vart som helst i Kanada och utforska städerna, nationalparker och stora öppna platser i landet. Du kan besöka vänner, titta på sevärdheter och fira semester i Kanada.

Affärer

Du kan använda ett eTA för att resa till Kanada i affärsändamål. Beroende på vad du planerar att göra, kan du också behöva ytterligare dokumentation. Om du planerar att stanna kortare tid än sex månader, måste du utöver de vanliga kraven, bevisa att din huvudsakliga inkomstkälla är utanför Kanada, att du inte kommer att vara i landet längre än sex månader och att du inte planerar att gå in på den kanadensiska arbetsmarknaden.

Om du planerar att stanna i Kanada för affärsändamål längre än sex månader, behöver du ett arbetsvisum utöver ditt eTA. I detta fall kommer eTA inte att vara tillräckligt.  

Det finns några undantag till denna bestämmelse. Programmet Transit Without Visa (TWV) (transit utan visum) gör det möjligt för vissa personer att resa genom Kanada utan ett eTA. För att ha rätt till detta, måste du ha ett giltigt pass från USA, Taiwan, Filippinerna, Indonesien eller Thailand. Du måste också anlända till flygplatsen under kontorstid, stanna på flygplatsen och resa med specifika flygbolag via specifika flygplatser. För att läsa mer om detta kan du besöka den kanadensiska regeringens webbplats.

Sammanfattning

Du kan använda ditt kanadensiska eTA för affärsändamål, turism eller transit. I de flesta fall är ett kanadensiskt eTA tillräckligt och nödvändigt för transit genom Kanada. Om du är kvalificerad för ett eTA för turiständamål har du rätt till ett eTA för transit.

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA

Dela med sig

Facebook Twitter Youtube

Ansök om Kanada eTA

ETA är ett nödvändigt resedokument för resande som besöker Kanada för turism, i affärer eller på genomresa.

Ansök om Kanada eTA

Tweets