Kan jag ansöka om eTA innan resan är bokad?

Publicerad: Dec 30, 2019 | Tags: Kanada eTA frågor, Kanada eTA ansökningstid

Inledning

Det är möjligt att ansöka om kanadensiskt eTA när som helst innan avresan. Dock rekommenderas att resenärer ansöker i god tid, då det kan ta mer än 72 timmar för en eTA-ansökan att behandlas.

Kan jag ansöka om eTA innan jag har bokat boende i Kanada?

Ja. Resenärer som vill använda eTA för att flyga till Kanada måste inte boka boende innan de reser till Kanada. De måste inte heller ange information om boende för att skicka in sin eTA-ansökan.

Kan jag ansöka om eTA innan jag har bokat min flygresa till Kanada?

Ja. Du måste inte boka flygresa innan du ansöker om eTA. För resenärer som reser till havs eller med fordon på land så krävs inte eTA.

Måste jag ha eTA om jag ska köra till Kanada?

Nej. Du måste inte ha eTA om du ska resa till Kanada till lands. Det inkluderar privat transport såsom hyrda eller personliga fordon, eller kollektivtrafik såsom bussar eller tåg.

Måste jag ange exakt datum för min resa till Kanada?

Nej. Även om en eTA-ansökan kräver att resenärer anger information om ankomstdatum och ankomsttid till Kanada så krävs inte informationen för att skicka in en ansökan. Att inte ha denna information påverkar inte din eTA-ansökan på ett negativt sätt.

Sammanfattning

Kanadensiskt eTA ger resenärer ett flexibelt resetillstånd som är giltigt i fem år från datumet då dokumentet godkänns. Det är möjligt att få godkänt eTA utan att ha en bokad flygresa eller bokat boende i Kanada.

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA