När ska jag ansöka om ett eTA?

Publicerad: Dec 17, 2018 | Tags: Kanada eTA, Kanada eTA Ansökningsformulär

Inledning

Om du planerar att ansöka om ett eTA, undrar du säkert när du ska göra det. Bör du ansöka nu? Eller bör du vänta till strax före resan? Även om det inte finns någon regel för när du måste ansöka, finns det några bra riktlinjer att tänka på. Här är några tips för att hjälpa dig avgöra när du ska ansöka om ditt kanadensiska eTA.

Bör jag ansöka strax före min avresa?

Många människor väljer att ansöka strax före sin avresa till Kanada. Detta kan fungera eftersom eTA-ansökningsproceduren är ganska kort och handläggningstiden oftast endast är några minuter. Även om många resenärer inte kommer att få några problem med att ansöka bara timmar före sin avresa till Kanada, är det inte en bra idé att göra det.

Varför ska du undvika att ansöka om ditt kanadensiska eTA till sista minuten? Det är många saker som kan gå fel. För det första kanske din ansökan inte behandlas direkt. Det är många faktorer som kan leda till flaggade och manuellt behandlade ansökningar som t.ex. kriminellt förflutet eller vissa hälsoproblem. Du kanske inte tror att det är någonting oroande med din ansökan, men det är alltid bäst att vara på den säkra sidan. För det andra kanske du upptäcker att du behöver skaffa fram handlingar för att fylla i din ansökan eller uppfylla en begäran under fasen med den manuella behandlingen. Spåra och skaffa fram ytterligare handlingar kan ta tid liksom behovet av att förnya ditt pass, om du måste göra det före din eTA-ansökan. Slutligen kan du råka ut för tekniska problem, antingen med din egen dator eller med webbplatsen för eTA-behandlingen. Du kan undvika de flesta av dessa problem om du ansöker om ett eTA i förväg.

Bör jag ansöka månader eller år i förväg?

Med alla faktorer som potentiellt kan arbeta mot att du erhåller ditt godkända eTA inom rimlig tid, kanske du undrar om du bör ansöka nu oavsett när du ska resa till Kanada. Men om du inte ska resa till Kanada på flera månader eller längre fram i tiden, är det rimligt att vänta till närmare avresan. Varför ska du vänta ett tag med att ansöka? Det finns två skäl:

För det första är ditt eTA giltigt under en begränsad tid. Ett kanadensiskt eTA är giltigt i fem år. Så snart din ansökan är godkänd, börjar klockan ticka. Du kan maximera din eTA-tid så att du inte ansöker för långt i förväg genom att vänta till ungefär fyra veckor före din avresa. På detta sätt kan du skaffa ett nytt pass eller ytterligare handlingar som krävs för din eTA-ansökan.

För det andra kan informationen som krävs för din eTA-ansökan ändras om du ansöker för tidigt. Om din adress ändras till exempel eller om du får ett nytt pass mellan den tid du erhåller ditt eTA och tiden du besöker Kanada, kan du ställas inför problem.

Hur långt i förväg bör jag ansöka om ett eTA?

Den bästa tiden att ansöka om ett kanadensiskt eTA är flera veckor före ditt besök. Låt det gå tre månader så att du har korrekt och aktuell information för din ansökan, men också tid att hantera eventuella problem med att skaffa handlingar eller ett nytt pass. Även om det inte finns någon ”perfekt” tid att ansöka, om du skapar din ansökan några månader i förväg säkerställer du att du inte behöver oroa dig över stress på grund av tidsbrist eller oväntade ändringar.

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA

Dela med sig

Facebook Twitter Youtube

Ansök om Kanada eTA

ETA är ett nödvändigt resedokument för resande som besöker Kanada för turism, i affärer eller på genomresa.

Ansök om Kanada eTA

Tweets