Tekniska fel på eTA-webbplatsen

Publicerad: Apr 29, 2019 | Tags: Tekniska fel på eTA-webbplatsen

Inledning

Ibland uppstår tekniska fel under de sämsta tänkbara tillfällena. Även om det är ganska osannolikt att det händer kan att ett tekniskt fel kan påverka din eTA-ansökan. Lär dig hur du undviker en oönskad planändring på grund av ett tekniskt fel på webbplatsen under din eTA-ansökan.

Eventuella tekniska fel på eTA-webbplatsen

Det kan vara ganska frustrerande att samla alla handlingar, avsätta tid och logga in för att ansöka om eTA bara för att upptäcka att webbplatsen ligger nere. Detta händer inte ofta, men precis som alla webbplatser kan ett tekniskt fel även påverka webbplatsen som behandlar ditt kanadensiska eTA. 

Varför händer detta? Vanligtvis genomgår webbplatsen schemalagda driftsavbrott. Uppdateringar och uppgraderingar är obekväma för användare, men de är nödvändiga. Lyckligtvis meddelas användare om schemalagda driftsavbrott. För att få uppdateringar kan du följa Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) på Twitter. Du kan också följa webbplatsen som behandlar din eTA-ansökan för att få påminnelser för planerade driftsavbrott.

Ibland kan det hända att webbplatsen inte fungerar. Skulle detta hända under en tid då det inte finns en schemalagd uppdatering, vänligen kontakta supporten för att rapportera problemet.

Hur man hanterar problem

Skulle webbplatsen inte fungera av någon anledning kan du vänta lite innan du ansöker om eTA. Webbplatsen brukar inte ligga nere i mer än en dag, så ställ ett alarm på din telefon eller kalender för att påminna dig att försöka igen om 24 timmar. Nästa gång du loggar in kommer webbplatsen att fungera som vanligt.

Om du måste flyga till Kanada inom 24 timmar är detta naturligtvis inte den bästa lösningen. Du kan dock inte räkna med att webbplatsen kommer börja fungera tillräckligt snabbt för att hinna ansöka om eTA innan avresan. I det här fallet måste du ringa flygbolaget och diskutera dina alternativ. Du kan nämligen behöva avbryta eller skjuta upp flygresan.

Undvik krångel när fel uppstår på eTA-webbplatsen

Om du ansöker om kanadensiskt eTA tidigt, kommer tekniska fel inte vara något problem för dig. Driftstörningar är kortvariga så du har gott om tid att ansöka senare igen. Men om du väntar till sista minuten så kan ett tekniskt fel orsaka problem och ändra dina resplaner. Det bästa sättet att undvika krångel är att ansöka om eTA tidigt.

Sammanfattning

Det är inte svårt att ansöka om en eTA så vänta inte till sista minuten. I det osannolika fallet att du upplever ett driftsavbrott är det bättre att hantera det månader i förväg än några timmar innan du ska resa till Kanada. Lyckligtvis finns det nästan alltid en lösning för tekniska nödsituationer, vare sig det innebär att du måste vänta lite innan du ansöker igen eller omboka flygresan.

Dela med sig

Facebook Twitter Youtube

Ansök om Kanada eTA

ETA är ett nödvändigt resedokument för resande som besöker Kanada för turism, i affärer eller på genomresa.

Ansök om Kanada eTA

Tweets