Varför kräver eTA-blanketten information om anställning?

Publicerad: Dec 22, 2020 | Tags: Kanada eTA ansökningsformulär, Kanada eTA-frågor, Kanada eTA-krav

Inledning

Canada Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) ber om information om resenärens aktuella anställning för att se huruvida det är troligt att de reser till Kanada för att söka jobb. Information om anställning hjälper även IRCC att utvärdera ansökningar som kontrolleras manuellt i immigrations- eller säkerhetssyfte.

Vilka eTA-frågor relaterar till min anställning?

Yrkesområde

Den första frågan gäller sökandes yrkesområde. Den som fyller i blanketten måste välja från en lista på områden. Om deras område inte står med i listan ska de välja det område som mest liknar det. Listan inkluderar följande områden:

 1. Konst, kultur, fritid och idrott
 2. Finans och administration
 3. Utbildning, juridik, socialt och statligt arbete
 4. Hälsovård
 5. Hemmafru/-man
 6. Ledning
 7. Tillverkning och tjänster
 8. Militär
 9. Naturvetenskap och vetenskap
 10. Naturliga resurser, agrikultur och relaterad produktion
 11. Pensionär
 12. Försäljning och service
 13. Studerande
 14. Handel, transport och utrustning
 15. Arbetssökande

Befattning

Även din befattning anges med hjälp av en rullgardinsmeny med förbestämda val. Listan som visas har de yrken som baseras på ditt val av yrkesområde i föregående fråga.

Om du är studerande, hemmafru/-man eller pensionär måste du inte ange din befattning.

Namn på företag, arbetsgivare, skola eller institution

Personer som arbetar eller studerar och som ansöker om kanadensiskt eTA måste ange namnet på sitt företag, sin arbetsgivare, skola eller institution. Du bör ange namnet på din direkta arbetsgivare eller institution.

Om du är studerande ska du ange namnet på din skola eller ditt universitet i det här fältet. Om du är hemmafru/-man eller pensionär måste du inte ange information om din arbetsgivare eller institution.

Företagets, arbetsgivarens, skolans eller institutionens adress

Arbetsgivarens land/område – Här ska sökande välja landet där deras arbetsgivare eller skola är benägen.

Stad – I det här fältet ska sökande skriva in namnet på staden där deras arbetsgivare eller skola är benägen.

Om du är pensionerad eller hemmafru/-man behöver du inte ange information om adressen på ett företag eller en skola.

Startår för anställning eller kurs

I det här fältet väljer eTA-sökande året då de anställdes eller startade kursen de går. Valet görs med en rullgardinsmeny.

Om du är pensionerad eller hemmafru/-man behöver du inte ange information om ditt startår hos en arbetsgivare eller akademisk institution.

Sammanfattning

eTA-frågorna som rör anställning hjälper IRCC att verifiera resenärens information samt att identifiera fall då personer vill resa till Kanada som ekonomiska immigranter. När du ansöker om kanadensiskt eTA ska du ange korrekt information som speglar din anställning och din arbetsgivare eller akademiska institution.

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA